۲۷ مهر ۱۳۹۴، ۱۰:۰۶

شهردار قم:

ساختار مالی شهرداری قم نیازمند تحول است

ساختار مالی شهرداری قم نیازمند تحول است

قم - شهردار قم با بیان اینکه ساختار مالی شهرداری قم در حوزه‌های مختلف نیاز به تحول دارد، گفت: ساماندهی امور مالی شهرداری قم توسط مدیریت جدید پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقائیان‌نژاد شامگاه یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به گزارش کمیسیون بودجه شورا در زمینه تحقق ۲۰ درصد درآمدهای بودجه سال جاری در ۶ ماه نخست امسال اظهار داشت: طبق آمارهایی که ارائه می‌شود، ۹۰ درصد صدور پروانه در کشور کاهش یافته که این عدد بسیار بزرگی است.

وی اضافه کرد: شهرداری‌ها تک محصولی هستند و تنها درآمدی که بر اساس آن فعالیت می‌کنند، فروش تراکم است که تقریباً ۶۰ درصد بودجه سالیانه‌شان را در بر می‌گیرد و طبیعی است که وقتی ساختمان سازی راکد باشد اقدامات شهرداری تحت تأثیر مستقیم قرار می‌گیرد.

شهردار قم افزود: مسئله مهم‌تر ساختار مالی است که در شهرداری قم حاکم است و دست ما را برای یک سری اقدامات بسته است که در این راستا یکی از بحث‌هایی که مدیریت جدید پیگیری می‌کند ساماندهی امور مالی شهرداری قم است.

وی گفت: در بخش مالیات بر ارزش افزوده شهرداری قم ۲۴ میلیارد تومان طلبکار است نزدیک به دو ماه و نیم است که مذاکراتی را با دارایی داریم و اقداماتی صورت گرفته است.

سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه نزدیک به ۵ ماه است سازمان شهرداری‌ها یک ریال به شهرداری قم کمک نکرده، ابراز داشت: این درحالی است که در بودجه ۹۴ این رقم گنجانده شده است که از این محل ما حقوق شهرداری پرسنل شهرداری مرکز را پرداخت می‌کردیم و تقریباً ۲۰ میلیارد تومان در این حوزه طلبکار هستیم.  

دولت مطالبات شهرداری قم را پرداخت کند

وی با اشاره به دیگر مطالبات شهرداری قم از دولت گفت: باید از یارانه سوخت، تخلفات راهنمایی و رانندگی و ...  سهم قانونی را به شهرداری‌ها بدهند و این نمی‌تواند به این موضوع گره بخورد که دولت به مردم یارانه می‌دهد.

شهردار قم به مطالبات شهرداری از مردم اشاره کرد و افزود: چک‌های برگشتی شهرداری قم ۲۳ میلیارد تومان است که اینها هم به برنامه ریزی نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۴، ۶۵ درصد فیش‌های نوسازی توزیع نشده اظهار داشت: این به خاطر این است که ممیزی املاک در شهرداری انجام نشده است که این موضوع را هم در دستور کار خودمان قرار دادیم.

سقائیان‌نژاد عنوان کرد: مشکل دیگر ما بدهکاری‌هایی است که مجتمع‌های تجاری به ما دارند که مجتمع امین و زمرد از جمله آنها هستند و نیاز به فعالیت جدی هست تا این بدهی‌ها تسویه شود.

توافق ۹۰۰ میلیارد تومانی با بانک‌ها

وی افزود: بیش از ۹۵۰ میلیارد تومان پرونده‌هایی داریم که با ۵ بانک تا مرحله قیمت‌گذاری پیش رفته است که نیاز به حرکت نهایی دارد و اگر اینها انجام شود ردیف فروش اموال بیش از آنچه در بودجه دیده شده محقق می‌شود.

شهردار قم عنوان داشت: مسئله دیگری مطالبات جرایم کمیسیون ماده صد است که نزدیک به ۱۰۷ میلیارد تومان جریمه‌هایی معوقه در آن وجود دارد که اینها همه جزو درآمدهای شهرداری است که رها شده بوده و در حال پیگیری هستیم.

وی گفت: یک نامه اداره‌کل مسکن و شهرسازی برای وزیر نوشته تا ۳۰ هکتار از پردیسان به شهرداری اختصاص پیدا کند و ۲۵ درصد تجاری‌ها هم که قرار بوده در اختیار ما قرار بگیرد که اینها هم می‌تواند به تحقق درآمدها کمک کند.

آسفالت معابر متحول می‌شود

سقائیان‌نژاد افزود: در زمینه آسفالت معابر و پروژه‌های عمرانی به دلیل محدودیت‌های مالی یک سری اولویت‌بندی‌هایی انجام دادیم که آنهایی که در اولویت‌بندی بوده انجام شده است.

وی افزود: در زمینه آسفالت معابر ۶ و نیم میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و تلاش کردیم که قیر را به صورت نقدی نخریم. برنامه‌ریزی شده تا آسفالت معابر به صورت جدی پیگیری شود.

شهردار قم اضافه کرد: در زمینه ۵۰ میلیارد تومانی که از محل پروژه‌های سفر مقام معظم رهبری به قم اختصاص پیدا کرده هم فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است.

وی گفت: اگر این کارهای عقب مانده صورت بگیرد در نهایت بودجه سال جاری ما محقق خواهد شد و در بخش غیر نقدی فراتر عمل خواهیم کرد.

کد خبر 2944336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha